673 duizend euro! aan whisky gestolen in Parijs

Maison du Whisky - Exclusieve whisky

De meest beroemde slijterij in Parijs, Maison du whisky,  is bestolen van ruim €673.000 aan whisky. De dieven hebben zeer zeldzame en oude whiskyflessen meegenomen. Een fles was zelfs bijna €200.000 waard.

Maison du Whisky

Maison du Whisky was zondagavond het doelwit. De dieven waren goed voorbereid en zijn zeer selectief te werk gegaan. Toen ze door het stalen luik naar binnen waren gegaan gingen ze gelijk richting de duurste flessen in het pand. Het pand is gelegen vlakbij het Elysée-paleis en is gelegen in Rue d’Anjou.

Hoeveel whisky is er gestolen?

De dieven hadden verschillende sporttassen mee om de 69 flessen, waarschijnlijk 1 gesneuveld onderweg, in mee te nemen. De eigenaar van Maison du Whisky heeft maandagochtend de inbraak gelijk bij het politiebureau gemeld. Waarom het niet eerder is opgevallen heeft toch te maken dat ze zeer vakkundig te werk zijn gegaan. Maison du Whiskey is een begrip onder de whiskyliefhebbers en heeft een groot aantal van de beste whisky’s uit Schotland, Ierland, Japan en de VS.

Duurste whisky’s

De duurste whisky’s zijn vaak de oudste whisky’s of de whisky’s van gesloten distilleerderijen. Je kunt je voorstellen dat een combinatie van deze twee eigenschappen de whisky nog duurder maakt. Welke flessen er precies gestolen zijn weten we niet, maar wellicht een paar van de onderstaande whisky’s?

De onderstaande Highlandpark van 50 jaar oud kan zo maar één van de slachtoffers zijn en is nu ruim €10.000 waard.

Maison du Whisky Highlandpark 50

Of wellicht waren deze Port Ellens de pineut?

Exclusieve Port Ellen Whiksy's

Dure Bowmore whisky

Toen ik er ben geweest heb ik ook een fototje gemaakt van onderstaand rek, de drie Bowmore flessen links in het midden zijn:

  1. White Bowmore 43 jaar oud – tussen de €10.000 en €15.000 aan marktwaarde
  2. Gold Bowmore 44 jaar oud 1964 – tussen de €10.000 en €15.000 aan marktwaarde
  3. Black Bowmore 42 jaar oud 1964 – tussen de €15.000 en €20.000 aan marktwaarde

Op die manier kom je met 69 flessen als snel aan een bedrag van ruim €673.000 Euro.

Maison du Whisky - Exclusieve whisky

 

 

Previous ArticleNext Article