Carnaval is los! 11 november ofwel 11de van de 11de

Carnaval elfde van de elfde

Voor de meeste Nederlanders is 11 november Sint Maarten, maar voor beneden de rivieren is het toch echt de start van het nieuwe carnavalsseizoen en dan ook nog precies om elf over elf. Dat is nog niet alles want in China is het vandaag singles day.

De elfde van de elfde op zaterdag

De dag waarop de prins en het carnavalslied wordt gekozen. Carnaval zelf is dan nog wel ver weg. De laatste jaren is de elfde van de elfde wel in populariteit gegroeid. Sommige zeggen dat dit door de horeca komt. De horeca heeft veel last van concurrentie vanuit alle hoeken, bijvoorbeeld van grote festivals. Dit is dus voor de horeca de ideale gelegenheid om hier volledig in mee te gaan en vooral dit jaar want de elfde van de elfde valt op een zaterdag. Niemand hoeft dus vrij te nemen en iedereen kan volledig op gaan in de carnavals sfeer in zijn of haar stad. Ideaal dus voor iedereen! Alaaf.

Carnaval op straat

Wat je ook ziet is dat het steeds meer een straatfeest wordt. De kroegen en cafe’s  doen hun best om de straat zo goed mogelijk te versieren en zetten (sta)tafels, stoelen en terrasverwarmers buiten om te zorgen dat we lekker gezellig op straat kunnen blijven feesten tot in de koude en late uurtjes. Helemaal top dus!

Singles day

De elfde van de elfde zijn ook vier cijfers van “1”. De één staat in China symbool voor individu. Er wordt gesuggereerd dat op deze feestdag heel veel activiteiten en feesten worden georganiseerd waar jij als single juist de meeste kans heb om jouw droom partner te vinden.

Alibaba

Droompartner of niet de webshops profiteren er goed bij. Alibaba meldde dat de omzet van Singles ‘Day $ 25,3 miljard bedroeg, een stijging van 40 procent ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. (Dit aantal hield geen rekening met sommige verkopen die eerder in de week begonnen ter ere van het evenement.) Bovendien had de webshop een record van $ 18 miljard in slechts 13 uur, waardoor het record van vorig jaar van $ 17,8 miljard in 24 uur werd overschreden. Lang leve singles day.

Alibaba single day

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *