De nieuwe Mclaren GT 2019

Mclaren Gt 2019 Manisfaction

Vandaag dinsdag 25 juni mogen we de nieuwe Mclaren GT 2019 verwelkomen in Nederland. Welkom! Wat een beest is dat zeg. Je kan dit nieuwe model wat in mei 2019 al werd aangekondigd bewonderen en uiteraard bestellen bij Mclaren dealer Louwman Exclusive langs de A2 in Utrecht. Ondanks dat dit een showmodel is, zullen de eerste exemplaren al eind dit jaar uit de fabriek rollen.

Wat is de prijs van de Mclaren GT?

De McLaren GT gaat zo rond de €252.000 euro kosten en is daarmee een stukje duurder dan de Mclaren 570S Coupé (welke je al kan bestellen vanaf €246.500 euro), maar daarnaast is de GT wel iets goedkoper dan de Mclaren 570GT (welke begint vanaf 258.500 euro).

Wat is de topsnelheid van de Mclaren GT?

Onder de motorkap van deze nieuwe McLaren GT ligt een gloednieuwe McLaren 4,0 liter V8 met dubbele turbocharger. Deze levert 620pk en 630Nm aan koppel. Combineer deze cijfers met een gewicht van slechts 1.530 kg en de prestaties zijn verbluffend. De topsnelheid, welke je helaas in Nederland nooit zou kunnen halen, behalve misschien op een vliegveld, is mega snel.  Deze Mclaren Grand Tourer heeft namelijk een topsnelheid van 326 km/u. Hier wil je toch wel even een rondje in blazen of een iemand mee uitdagen bij het stoplicht.

Van 0 tot 100?

Deze schoonheid rijdt van 0 tot 100 km/h duurt slechts 3,2 seconden en in 9 seconden zit hij al op de 200 km/u. De nieuwe McLaren GT is gebouwd vanuit het lichtgewicht MonoCell II-T-chassis wat uit koolstofvezels bestaat en heeft zeker de shapes van een super car. Mclaren bewijst maar weer eens met dit model dat meer kracht niet altijd meer gewicht hoeft te betekenen.

Wat een leuk speeltje, voor ons net iets te duur, maar wel gaaf om te bewonderen.

Hieronder nog even de introductie van de Mclaren GT door Top Gear:

Previous ArticleNext Article