Geen Russische vlag op Olympische Spelen

Rusland Olympische Spelen

Er zal tijdens de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang geen Russische vlag te zien zijn. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geeft besloten Rusland niet toe te laten tot de Olympische Spelen. IOC-voorzitter Thomas Bach maakte dit bekend.

Olympic Athlete from Russia

Russische atleten die aan hebben getoond dat zij geen doping hebben gebruikt kunnen wel deelnemen aan de Olympische Spelen, maar dan onder de Olympische vlag. Om te bepalen welke Russen dan wel mee mogen doen is een commissie in het leven geroepen. Deze staat onder leiding van de Franse oud-minister van sport, Valerie Fourneyron. De sporters die onder de Olympsiche vlag meedoen doen mee onder met de benaming ‘Olympic Athlete from Russia (OAR)’. Ze dragen ook kleding met de afkorting OAR.

Dopingschandaal

Tijdens de persconferentie waarin Thomas Bach het uitsluiten van Rusland bekend maakte noemde hij het dopingschandaal in Rusland een “ongeëvenaarde aanval op de integriteit van de Olympische Spelen en de sport in het algemeen.” Lees op de website van de NOS alles over het dopingschandaal van Rusland.

Het IOC heeft een sancties opgelegd aan het Russisch Olympisch Comité.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *