Manchester United speler wordt profbokser

Rio Ferdinand

Als voetballer had hij een grootse carrière: Rio Ferdinand. Afgelopen dinsdag maakte hij bekend dat hij profbokser wordt. Op 38-jarige leeftijd is hij zichzelf aan het klaarstomen voor de ring.

Rio Ferdinand geeft aan de ring in te willen stappen om een nieuwe uitdaging te hebben. De oud-verdediger van Manchester United stopte twee jaar geleden als voetballer, toen kwam hij uit voor Queens Park Rangers. Voor zijn overstap naar QPR voetbalde hij jarenlang voor Manchester United. Hij werd in totaal zes keer kampioen in de Premier League, ook wist hij met ManU 1 keer de Champions League te winnen. Hij speelde tussen 1997 en 2011 81 interlands.

Bokscarriere

Na zijn voetbalcarrière zette hij een kledinglijn op en was hij als analist terug te zien op de Engelse televisie. De afgelopen maanden kon je via zijn social media regelmatig filmpjes bekijken waarin hij aan het boksen is. Hij sparde onder meer al met Anthony Joshua en David Haye. Waarschijnlijk hebben niet zijn bokskwaliteiten maar zijn voetbalcarrière dit mogelijk gemaakt. Toch zijn wij benieuwd naar waar deze man nu toe in staat is.

Rio Ferdinand gaat getraind worden door Richie Woodhall, voormalig kampioen en tevens coach bij de Britse boksbond. Ook heeft hij een sponsorcontract afgesloten met het gokbedrijf Betfair. We zijn benieuwd wanneer en tegen wie Rio Ferdinand de ring zal gaan betreden!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *