Schokkende selfies van Muhammad Najem

Muhammad Najem

Instagram is helemaal hot en al veel jonge tieners zijn actief op Instagram. Deze jongen van 15 post alleen wel net even wat ingrijpendere beelden dan een of andere make-up selfie. Muhammad Najem post ook selfies alleen dan rechtstreeks vanuit de oorlogsgebieden en daarmee brengt hij de gevolgen van de oorlog in Syrië in beeld.

Muhammad Najem

Het is niet meer dan de harde realiteit waar Muhammad Najem dagelijks mee moet leven. Hij leeft in oorlog. De impact van de aanvallen die gedaan worden op verschillende steden en zo ook op zijn woonplaats zijn verschrikkelijk. Muhammad probeert middels Instagram ofwel social media hulp te krijgen naar de getroffen gebieden. Ook wilt hij op die manier aan de wereld laten zien hoe het leven is in een dergelijk oorlogsgebied.

Muhammad Najem wilt journalist worden!

Hij probeert niet te lang stil te staan bij de verschrikkelijke dingen die hij dagelijks mee maakt, maar stil te staan bij zijn dromen en hoe hij deze waar kan gaan maken. Dat is eigenlijk heel erg,  als je nagaat dat hij de ene dag in de schuilkelders speelt met een vriendje en dat de volgende dag zijn vriendje en zijn ouders zijn omgekomen in diezelfde schuilkelders na een bombardement. Onmenselijk als je het ons vraagt. Toch staat hij dan weer een paar dagen laten kinderen in de buurt te interviewen en te vragen naar hun dromen, want een ding weet hij zeker: Muhammad Najem wilt journalist worden.

Laten we maar hopen dat die ellende snel stopt daar!

Previous ArticleNext Article