Pirelli Connesso; autobanden met een app

Pirelli Connesso App

Wat is Pirelli Connesso?  Het is een applicatie van Pirelli die met behulp van een sensor alles meet over de banden. Deze sensor is verwerkt in de high-end Pirelli banden. Deze informatie is een goede gedetailleerde toevoeging op de huidige info die je krijgt van de on-board computers van tegenwoordig. Daar willen we meer over weten.

Hoe werkt het?

Vanaf het moment dat de band onder de auto gaat kun je al alles volgen. Ook als dit dus al in de fabriek gebeurt.  Op dat moment wordt namelijk de sensor al aan de binnenkant van de band geplakt. De sensor geeft dan al de status informatie van elke band aan. De sensor weegt slechts een paar gram en heeft verder helemaal geen invloed op de fysieke prestaties van de band. De sensor meet continu de status van elke band en stuurt de gegevens door naar Pirelli Cloud. Hier wordt de informatie verwerkt en vervolgens doorgestuurd naar de app. De Sensor herkent elke band aan de hand van een code. Welke weer bekend is bij de Pirelli fabriek. Zij houden op die manier ook meer toezicht op de kwaliteit van de banden. Ze volgen ze op de detail van het ontstaan van de banden totdat deze weer recycled worden.

Wat voor informatie krijg je allemaal van Pirelli Connesso?

Op dit moment kun je dus al van elke band de profieldiepte en de temperatuur zien. Om het helemaal compleet te maken zie je ook per band de bandendruk en het aantal afgelegde kilometers. Mocht er een band te zacht zijn, dan zie je dat gelijk en kun je gelijk even langs het eerste en beste tankstation gaan om ze op te pompen. Zo speelt Pirelli ook heel goed in op het zuinig rijden.

Maar Pirelli gaat nog een stukje verder. Pirelli Connesso waarschuwt ook de rijders als de druk van bepaalde band te laag is of als er slijtage ontstaat. De app zal dit herkennen en je direct attenderen dat je het beste een dichtsbijzijnde dealer kan opzoeken. In de toekomst zal Pirelli Connesso in staat zijn om direct een afspraak in te plannen bij de dichtsbijzijnde dealer inclusief een aantrekkelijke aanbieding.

Samenvattend:

Pirelli heeft als doel: Een maximale integratie tussen bestuurder, auto, en banden. Als je het ons vraagt zijn ze al aardig goed op weg.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *