Platte buik door Cardio?

Platte buik door Cardio?

Er zijn vele manieren om tot die befaamde platte buik te komen. Zo bestaat er ook cardio training. Maar, wat houdt dat nou eigenlijk in? Cardiofitness betekent eigenlijk niets meer dan het trainen van je hart. Je maakt je hart sterker door langdurige oefeningen te doen. Hierdoor krijg je een betere conditie en verbrandt je meer vet. Door het doen van buikspieroefeningen, krijg je uiteindelijk dus die platte buik waar je al zolang naar verlangt!

Intervaltraining

Om die mooie afgetrainde buik werkelijkheid te laten worden, zou je eens moeten denken aan intervaltrainingen. Deze trainingen zijn een goede uitkomst voor mensen met wat minder tijd. Een intervaltraining duurt namelijk relatief kort in vergelijking met andere cardio oefeningen. Maar, daar staat tegenover dat een intervaltraining vrij zwaar is. Door middel van tempowisselingen in de oefening, kan een intervaltraining tot wel vijf keer effectiever zijn dan een ‘normale’ workout!
Dit doe je door een paar minuten op volle kracht te trainen, om vervolgens op een gemiddeld tempo door te zetten, waardoor je hartslag weer wat tot rust komt.

Cardiotraining voor je platte buik

Cardio training

De buikspieroefeningen zijn onontwijkbaar als het gaat om een platte buik. Een goede buikspieroefening is trouwens niet alleen maar goed voor die afgetrainde spieren. Het verbetert, uiteraard alleen als je het goed doet, ook je houding. Een sterke buik betekent een ontlaste onderrug, wat veel zeurende pijntjes voorkomt en een rechtere houding bevordert.

Een platte buik door middel van cardio, het is mogelijk!Kortom, een platte buik hoeft je geen uren per dag te kosten. De normale duur van een cardiotraining is ongeveer een uur per dag. Maar, dit is natuurlijk af te wisselen. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag een intervaltraining doen van 30 minuten, en de volgende dag je buikspieroefeningen. Dat houdt het trainen gevarieerd en de motivatie op peil! En 30 minuten bewegen per dag, dat doen we toch allemaal?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *