Top 6 vrouwen whisky’s

Top 6 vrouwen whisky's

Er zijn nog niet net zoveel vrouwen als mannen die whisky drinken. Ondanks dit grote verschil zijn er toch steeds meer vrouwen die deze heerlijke drank proberen en gaan liefhebben. Wat zijn nu de top 6 vrouwen whisky’s? Houden ze ook van peated whisky’s of zijn het toch meer de zachte whisky’s die de voorkeur hebben.

We hebben de volgende top 6 samengesteld. Dit is natuurlijk geen harde waarheid, want whisky is natuurlijk een kwestie van smaak, maar we merken dat vrouwen toch wel een bepaalde voorkeur hebben voor een aantal distilleerderijen.

 1. Glenmorangie
  Bijvoorbeeld de Glenmorangie Original wat een vrij zoete zachte whisky is met nog wat verschillende maken als vanille en honing. Sommige proeven zelf iets van perzik erin. Ook wordt de whisky wel eens beschreven als een zachte boterbabbelaar.

 2. Dalmore
  Een van de favoriete is de 12 jaar oude Dalmore. Deze is wat voller van smaak en wat meer olieachtig. Hier proeven ook de vrouwen wat meer in zoals bijvoorbeeld sinaasappel, koffie, karamel en chocolade.

 3. Glenfiddich
  Hier zijn er meerdere populair, maar naast de huisstijl, de 12 jarige whisky van deze distilleerderij is de wat meer volwassenere en zoete Glenfiddich 15 Solera meer populair. Laten we wel even vooropstellen dat deze whisky heel goed bij elke whisky fan in het assortiment kan zitten.

 4. Aberlour
  De Aberlour heeft een aardige serie uitgebracht van verschillende jaartallen en ook van specifieke flessen die Cask strength zijn gebotteld. Dit is de A’Bunadh serie waarbij elke nieuwe batch weer een nieuw nummer krijgt. Deze zijn zeker favoriet bij de mannen met een percentage van vaak rond de 60%. De vrouwen houden toch meer van de 10 of 12 jarige Aberlour. Het is een vrij fruitige en zachte whisky, waar je zeker ook wat honing in kan proeven.

 5. Macallan
  Eentje die je misschien niet zo snel zou verwachten in deze lijst. We denken ook dat deze gewoon in de voorraad van man staat en dat de vrouwen deze hierdoor ingeschonken krijgen. Begrijpelijk is het wel, want het is een vrij toegankelijke whisky. Nu al zeker wat duurder helaas dan een paar jaar terug en komt tie al gauw op een eurotje of tachtig wat al bijna het dubbele is in vergeleken met de andere whisky’s in deze lijst. De meest bekende is wel de Macallan 12. Deze zachte whisky proeft een beetje naar rozijnen en heeft een lange afdronk waar vanille zeker in terug komt.

 6. Dalwhinnie
  De Dalwhinnie 15 is de jongste whiksy van de distilleerderij en ondanks de 15 jaar ook heel toegankelijk. Hij wordt beschreven als een zachte en makkelijke whisky. Een andere variant is de Dalwhinnie winter gold edition, welke zeer koud moet serveren en ook wel even in de vriezer mag en kan leggen voordat je deze inschenkt. De Dalwhinnie 15 is wel de meest populaire en smaakt lekker zoet, naar honing en is net als de andere een zachte whisky.

Mochten ze toch van rokerig houden dan gaan de vrouwen vaak voor een Laphroaig. Geef ze eens ongelijk. Hieronder nog even een klein zijstapje hoe zowel mannen als vrouwen reageren op hun eerste Laphroaig taste:

Previous ArticleNext Article