Vliegtuig verliest lading goudstaven!

goudstaven

Afgelopen woensdag is boven het Yakutsk vliegveld een enorme lading goudstaven uit een vliegtuig gevallen. Dit viel niet alleen op het vliegveld bij het opstijgen maar ook zelfs nog ruim 25 kilometer van het vliegveld vandaan. De postcodekanjer is daar letterlijk uit de lucht gevallen.

Medewerkers verdacht

Ze zeggen dat het door de wind is gebeurd. Die zal de ladingklep hebben los gerukt. Wel toevallig dat dit alleen gebeurt wanneer er een lading goud in zit. Dit is ook de reden dat de medewerkers die de lading hebben vast gezet en alles hebben gecheckt zijn opgepakt en worden ondervraagd.

Aantal Goudstaven

De autoriteiten hebben ruim 170 goudstaven met een gewicht van in totaal 3,4 ton goud van de landingsbaan opgeraapt, wat bij de huidige goudprijs goed is voor een waarde van €119 miljoen. Daar kun je toch aardig wat leuke dingen mee doen.
Of ze al het goud al terug hebben gevonden is nog onbekend. Het vliegtuig had totaal voor 300 miljoen euro goud, platina en diamanten aan boord.

Wat zouden de dorpelingen in de buurt van het vliegveld denken als er een goudstaaf in de tuin of op hun dak terecht komt?Mensen zijn ook massaal aan het zoeken gegaan rondom het vliegveld naar verdwaalde goudstaven.

Previous ArticleNext Article