Wat helpt tegen een kater?

De één vaker dan de ander, maar we zitten allemaal weleens opgescheept met een enorme kater. Of je nou in de kroeg bent geweest, op een festival, of je gewoon bij iemand thuis of op je eigen bank hebt laten gaan, de man met de hamer kent weinig genade. Zijn er oplossingen? Het moet toch wel, toch?

Een aantal anti-kater middelen zijn onder de loep genomen door mensen die er verstand van hebben. We delen ze graag met je in de hoop dat jij iets vindt wat tegen jouw kater helpt.

water voor kater

Water

Als je wilt herstellen van een kater dan is de beschikking over water een must. Alcohol kan zorgen voor uitdroging. Je hersenen drijven normaal in een gezonde dosis hersenvocht. Heb je een kater dan ben je letterlijk uitgedroogd en is dit vocht helaas minder aanwezig. Je hersenen botsen tegen de binnenwand van je schedel en dat betekent…. hoofdpijn.
Je doet jezelf een plezier als je na een avondje doorzakken voor je je bed in rolt eerst nog 2 a 3 glazen water drinkt. Wat nog beter is, drink op de avond in kwestie zelf met regelmaat een glas water. Bestel er een tegelijk met je biertje en tik hem even achterover. De volgende dag wordt er zeker dragelijker van.
Heb je geen water gedronken en dus last van botsende hersenen? Zorg dan in ieder geval dat je genoeg water drink op jouw katerige dag.

kop koffie

Koffie

Als man ben je bij het opstaan als gauw geneigd om jezelf tot leven te wekken met een kop koffie. Zeker wanneer je met veel alcohol in je lijf wakker wordt lijkt dit een goede oplossing. Of koffie wel of niet tegen een kater helpt dat verschilt per persoon. Het kan helpen tegen hoofdpijn, maar ook hoofdpijn veroorzaken. Jij weet zelf inmiddels waarschijnlijk al het beste wat een sterke bak koffie met jouw hoofd doet als je wakker wordt na een lange nacht. Is het effect niet positief? Weersta de koffie dan en help jezelf met een glas water.

ei bacon

Vet eten

Er zijn erbij die zweren bij een gebakken ei met spek. Lekker vet. Dit moet helpen tegen de kater. Helaas, als het leed is geschied en je wordt met flink hoofdpijn wakker dan gaat een gebakken ei je niet meer redden. Belangrijk is wat je eet vóór je aan de shotjes gaat. Eten zorgt ervoor dat alcohol minder snel in je bloed terecht komt. Hoe beter je eet, hoe minder snel je ‘vergiftigd’ raakt. Heb je haast voor je er ee n avondje tegenaan gaat? Je avondeten overslaan is een slecht plan!

training schoenen

Een goede work-out

Een drankje wordt in ongeveer een uur door je lichaam verwerkt. De theorie dat je alcohol eruit kunt zweten schijnt een mythe te zijn. Maar wanneer jij jezelf even flink uitdaagt met een goede training, ervan uitgaande dat je het overleeft met je kater, kan dit dankzij de endorfine je humeur wel een stuk verbeteren. En alles wordt draaglijker wanneer je er met een glimlach tegenaan kijkt toch? Het verbranden wat calorietjes kan je schuldgevoel ook nog eens tegemoet komen. Maar, zorg er wel voor dat je water bij de hand hebt!

biertje

Meer alcohol

Jezelf trakteren op een nieuw drankje lijkt soms ook goed te helpen. Je voelt je al heel de dag slecht en als je je in de middag dan toch aan een drankje waagt gaat alles een stuk makkelijker. Het is een korte termijn oplossing. Op het moment zelf werkt het inderdaad wel, het is een soort van verdovend. Maar je stelt het onvermijdelijke uit. Want wanneer dat drankje zijn ‘werking’ verliest komt de man met de hamer alsnog en grote kans dat hij nog genadelozer is.

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article