Whiskey Sour: hoe maak je deze cocktail?

Whisky Sour

De temperaturen worden hoger en wanneer de zon schijntis het leuk om je biertje eens af te wisselen met een andere drankje, bijvoorbeeld een cocktail. Als man is de Whiskey Sour dan een hele goede optie. De basis van deze cocktail is whiskey. Let op, geen whisky dus. Want er zit verschil tussen whisky en whiskey. We laten je graag weten hoe je de Whiskey Sour maakt.

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten voor de Whisky Sour:

  • 60 ml whiskey
  • 30 ml verse citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • Twee druppels Angostura bitter
  • 1 ei
  • Citroen en kers

Voor de whiskey kun je goed een bourbon gebruiken. Wanneer je geen Angostura bitter of ei in huis hebt is dit geen ramp en kun je deze weglaten uit jouw cocktail. Verder heb je een shaker een een cocktailglas nodig. Vaak wordt voor een Whisky Sour een rocks glas gebruikt.

Hoe maak je de Whiskey Sour cocktail?

  • Je schenkt als eerst de whiskey, de suikersiroop, het citroensap en de Angostura bitter in de shaker.
  • Van het ei heb je alleen het eiwit nodig. Breek het ei en verwijder het eigeel uit het eiwit. Het eigeel mag weg, het eiwit voeg je toe aan je shaker.
  • Je kunt nu shaken, zonder ijsblokjes weliswaar. Het eiwit moet door het shaken in schuim veranderen.
  • Voeg nu ijsblokjes toe aan de shaker en shake nogmaals.
  • Pak nu het cocktailglas dat je wilt gebruiken. Vaak is dit een rocks glas. Vul het glas met ijsblokjes.
  • Giet de cocktail in het glas en vul deze met ijsblokjes. Maak het geheel af met een partje citroen en een kers.

Jouw cocktail is helemaal klaar. Genieten maar!

 

Previous ArticleNext Article