Whisky Tasting Thursday: Old Perth en meer

Whisky tasting thursday Old Perth

Whisky Tasting Thursday,

Ja hoor het is weer sherry thursday. We hebben gekozen voor een sherry blended malt om mee te beginnen waar we nog even op inzoomen en we eindigen met de heerlijke Sherry bom van Bowmore van jawel 18 jaar oud! Wat een topper is dat. Voor dat we daar meer over vertellen hier nog even de lineup:

  1. Old Perth 43%
  2. Arran 10y Mothers finest, Cask NO.1 52,5%
  3. Kilchoman Sanaig 46%
  4. Bowmore 18 Deep & Complex 43%

Old Perth SherryDe eerste is dus de Old Perth een mooie blended malt van Morrison & Mackay. Deze malt bestaat uit een jonge 4 jarige Aultmore, een wat ouder Glenlivet, Balvenie van ongeveer 10 jaar en als kers op de taart zit er ook een beetje Bruichladdich in die minimaal 20 jaar is. Het mooie van deze blended malt is dat deze gerijpt is op 3 verschillende soorten Sherryvaten:

  • Sherry butts (500l)
  • Sherry Puncheon (500l)
  • Sherry Hogshead (250l)

 

Hou je van sherry whisky’s dan is deze blend zeker een whisky die je in je kast moet hebben staan.

Zoals aangegeven is de Bowmore 18 Deep & Complex een heerlijke Sherry bom en de laatste whisky van deze whisky tasting. Deze whisky is licht geturfd en heeft een fruitige smaak. hij heeft gerijpt op twee soorten sherry vaten op een Olorso sherry vat en een Pedro Ximénez Het is een unieke distilleerderij gelegen aan de zee, welke naar zeggen de meest bezochte distilleerderij van Islay is. Wij zijn er ook geweest en qua gastvrijheid wordt je daar goed ontvangen door de aardige Bowmore dames die je verwelkomen.

Bowmore distillery

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *