WK Darts 2018 een Hollandse avond!

WK darts 2018 Michael van Gerwen

Vanavond was het dan zover een Hollandse avond op het WK darts 2018 op RTL 7. Dit WK darttoernooi wordt gehouden in Alexandra Palace te Londen. Na een korte break tijdens de kerstdagen stonden Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen weer op het podium. Vincent van der Voort uit moest uitkomen tegen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen kwam uit tegen Gerwyn Price.

Peter Wright vs Jamie Lewis

Als eerst werd er nog een wedstrijd uit de tweede ronde gespeeld.
Deze wedstrijd was tussen Peter Wright  en Jamie Lewis. Jamie lewis gooide in het begin gemiddeld wat hoger dan Peter Wright en zat op een gemiddelde van 106 punten. Met 1-1 gingen ze de break in. Peter Wright heeft tijdens de rust nog even van pijlen gewisseld, want hij zat er niet lekker in. Daar waar Jamie Lewis helemaal in zijn element is en achter elkaar 180-ers gooide. Na 1-0 achterstand kwam Jamie Lewis terug tot 3-1 voorsprong in sets. Jamie Lewis verslaat Peter Wright de nummer twee van de wereld met een gemiddelde van 107!

Vincent van der Voort vs Raymond van Barneveld

De tweede wedstrijd was tussen Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld. Raymond van Barneveld heeft bij tv wedstrijden nog nooit verloren van Vincent van der Voort, maar dat zegt natuurlijk helemaal niks. Vincent van der Voort is ook een kwalitatief goede darter en startte met een finish van 156 in zijn eerste leg. Barney kwam op een 1-0 voorsprong, maar Vincent kwam terug tot een 1-1. Maar uiteindelijk wint Raymond van Barneveld 9 legs achter elkaar, waardoor hij de wedstrijd wint met 4-1. Dit kwam ook omdat Raymond zijn dubbels steeds beter gooide op het eind.

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

Als laatste mocht Migthy Mike weer laten zien wat hij in huis had tegen Gerwyn Price. Michael van Gerwen startte gelijk met een 9 darter. De eerste set is gelijk voor onze MIghty Mike en hij komt op 1-0 voorsprong. De tweede set is ook zonder veel weerstand voor Michael van Gerwen. Toch komt Gerwyn Price terug en wint een set, waardoor het 2-1 wordt. Toch geeft Gerwyn Price weinig ruimte en vecht zich terug tot 2-2. Het is een spannende wedstrijd. Uiteindelijk ontsnapt Gerwen net als winnaar van de 5de set en wint hij ook de 6de set en wordt het 4-2.

Omdat Michael gewonnen heeft moet hij het in de kwart finales opnemen tegen Raymond van Barneveld. Dat wordt een spannende Nederlandse derby.